2018-09-20
呢排天气几好~又咁啱星期五想离开一下公司范围松一松,于是上网揾下公司附近有冇啲cafe可以坐下食个all day breakfast~ 然后发现呢间隐世cafe,系一条小巷之中~都有少少难揾,我拎住个google map都兜了少少路先揾到~一推开门,就比一个杯墙完全吸引咗!好多好怀旧嘅杯~每只杯嘅花纹图案都唔一样,但系个杯型系一样,唔知系咪店主自己设计定系系好多地方收集返嚟嘅收藏品呢?同埋啲杯杯碟碟都有啲6~70年代嘅感觉...另外对面嘅墙都好特别,写住Let's get lost~系一个打卡影相嘅好地方~呢间cafe系采用自助下单嘅~要食咩自己行去counter讲低,水都系自己斟嘅~好freee~一打开menu,我就决定咗要个 All day waffle breakfast啦!因为系即叫即做嘅,所以等候时间会有啲耐~不过唔紧要,今日系happy friday嘛!大概等咗20分钟,个超香嘅all day breakfast就嚟到我面前~有炒蘑菇~车厘茄~炒蛋~烟肉~肠仔~waffle同埋沙律~店员好窝心~提醒我食嘢嘅先后次序~佢话我应该由沙律开始食先,然后沿著逆时针方向逐样嘢食,最后
一推开门,就比一个杯墙完全吸引咗!好多好怀旧嘅杯~
大概等咗20分钟,个超香嘅all day breakfast就嚟到我面前~有炒蘑菇~车厘茄~炒蛋~烟肉~肠仔~waffle同埋沙律~店员好窝心~提醒我食嘢嘅先后次序~佢话我应该由沙律开始食先,然后沿著逆时针方向逐样嘢食,最后先食waffle~
咁我就由沙律开始食先啦!沙律菜好新鲜爽口,配沙律醋令我更加好胃口~佢个车厘茄一啲都无惺味~好鲜甜! 个炒蛋应该有落咗牛奶去炒,同埋有少少咸味去令到个蛋味更加浓郁~烟肉真系要一赞,好难做到系脆口但系无㶶!另外条肠