2016-11-28
一个人的浪漫呢家野,梗系要o系茶记寻找,除左豆腐火腩饭,干炒牛河亦是至爱 是日又黎华辉,不过今次系试佢D炒河。训到日上三竿,我的早餐就是别人的午餐。一起身就黎个干炒牛河,会唔会有D过份左? 稔真,其实都唔会,只因令到自己个肚子感觉满足绝对系一件正经事餐包个「干炒牛河」、「中式例汤」,餐饮叫左杯「冻奶茶」。话甘快,碟粉河就送到。见到真系几干身,油份唔算好多,用筷子捞起时,个牛河冒白烟,真系即炒好新鲜。食炒河又点可以无辣酱,初时觉得个辣酱俾得少,但后来落晒之后,可能因为个河粉好热,加埋D辣酱本身都属于辣果只,岩岩好。河粉属厚身果只,食落有质感,豉油都几均匀,河粉入味,牛肉都算多,如果银芽同葱再落多D甘就更perfect喇 !清晒成碟粉,仲饮埋个汤同奶茶,爆晒早、午餐热量quota,不过,好满足。
餐包个「干炒牛河」、「中式例汤」,餐饮叫左杯「冻奶茶」。