2016-09-20 2064 浏览
闲日放假,嚟到坚尼地城海傍远离人嚣,望住海,吹住风,叹个lunch。late lunch时段(~2pm)冇晚餐时段咁繁忙,餐厅坐到一半到,餐厅色调加英文pop song,感觉非常优闲。点左个fish & chips set lunch,拣咗粟米汤同冻柠檬红茶。粟米汤够热够浓,带点甜,有唔少粟米。味道是我喜欢的,但有几啖稍嫌啲盐落得唔够均匀。炸鱼味道同肉质可以,炸皮够香脆,冇油益味,餐厅强调食油系新鲜而非再用千年油。薯条ok,整整常常。冻柠茶味道较淡。Waitress 态度亲切, 做野快手。Bar同厨房感觉整洁。餐厅门口系open,难免会有一两只乌蝇飞嚟飞去,冷气亦可能因为咁开得较冻,两样都可理解同接受。下次有得放闲日会再嚟试烧鸡。FYI 平日lunch做到三点,星期六日冇做lunch set。

冻柠茶味道较淡。

Waitress 态度亲切, 做野快手。
Bar同厨房感觉整洁。

下次有得放闲日会再嚟试烧鸡。

粟米汤
炸鱼薯条