2019-07-26
男朋友寻晚约左人食饭卖甩左我💩,唯有自己食啦。不过自己食唔一定代表要颓食既~我就去左8锅臭臭锅道打左个靓边炉,爽!一个人食都可以食得好丰富架🥳!-枱面有沙茶酱、豆瓣酱、蒜泥、辣油同秘制豉油🧂,餐牌仲有完美混酱比例比你参考添!套餐可以拣配白饭🍚/粉丝,加$12仲可以转做卤肉饭。虽然一人一锅好大烟,不过臭臭锅既冷气都开得好够,一啲都唔会局👍🏻。-沙茶牛肉锅 $112一送到上枱已经闻到好浓既沙茶酱味🥰,配料多到花多眼乱,有牛肉、娃娃菜、米血糕、牛丸,心型鱼豆腐、沙白、墨鱼丸、金菇、呜门卷、炸枝竹、甜不辣、蕃茄同青豆,足足有十五样配料😱!.牛肉份量非常多🤩,配浓浓既沙茶汤底其实唔使另外点酱已经好惹味!由于太多配料,我讲讲我觉得最好食个几款配料🤪:1. 米血糕软软糯糯有口感2. 牛丸弹牙多汁,极重牛味🐂3. 墨鱼丸弹牙得黎真系食到一粒粒既墨鱼🦑4. 甜不辣鱼味浓,好有咬口5. 沙白无沙又有鲜味6. 炸枝竹吸汁能力好高7. 娃娃菜超鲜甜,好入味!8. 粉丝份量足,吸哂成个沙茶汤底,好惹味🤤-建议粉丝早啲放落去煮,因为佢既火都熄得几快🤪,我食左大约十五分钟左右就会熄,不过都可以同店员讲帮你点返火🥰。
沙茶牛肉锅 $112
一送到上枱已经闻到好浓既沙茶酱味🥰,配料多到花多眼乱,
1. 米血糕软软糯糯有口感
2. 牛丸弹牙多汁,极重牛味🐂
3. 墨鱼丸弹牙得黎真系食到一粒粒既墨鱼🦑
4. 甜不辣鱼味浓,好有咬口
5. 沙白无沙又有鲜味
6. 炸枝竹吸汁能力好高
7. 娃娃菜超鲜甜,好入味!
8. 粉丝份量足,吸哂成个沙茶汤底,好惹味🤤
茉香珍珠奶绿 $33
比我想像中大杯,奶香味浓,茶底有少少回甘🍵,叫少甜岩岩好,珍珠烟韧有咬口,好饮🤤!
我六点半左右去到唔使等位可以直入,
但到七点半走个阵就开始多人,所以如果唔想排队既话就要早啲到啦😇。