2017-08-08 89 浏览
休闲既假期就要去揾好野食,由九龙出去新界,坐左一程巴士,去到元朗揾食元朗比我既感觉就系有一个好大既Yoho Mall,其他就唔知啦…不过上openrice揾同埋系附近行下就会见到有好多好野食,而系又新街附近既转角位就揾到呢间食汉堡既由于我同我男朋友都钟意食Burger, Pizza既食物,所以就决定入去食啦入到去,餐厅装修好特别好外国Feel,唔单止有d好靓既指示牌,仲有好多钨丝灯都好靓,完全有个种工业风既味道另外,Menu虽然设计简单,但就好配合成间餐厅既主题睇左一阵,由于都未系太肚饿既关系,我地叫左两杯野饮同埋一个Burger Combo Set先黎既系饮品,我既蜜桃伯爵茶(冻)同男友既Blueberry Mojito(non-alcohol)~两杯饮品都好清新,唔系话好甜,蜜桃唔会话甜到抢走晒茶味,而且清清地,Blueberry Mojito虽然唔系有酒,但用梳打冲,有小小汽咁都好好味,两款饮品都好夹食d浓味野,同埋最岩夏天饮番杯黎消暑呀!再黎系主角~华盛顿总统汉堡!!!(好有气势)佢系由Parma ham, Mozzarella Cheese, Beef , Black Tru
休闲既假期就要去揾好野食
,由九龙出去新界,坐左一程巴士,去到元朗揾食

另外,Menu虽然设计简单,但就好配合成间餐厅既主题

冻蜜桃伯爵茶

再黎系主角~华盛顿总统汉堡!!!(好有气势
)佢系由Parma ham, Mozzarella Cheese, Beef , Black Truffle Sauce,Tomato, ,Rossa Lettuce组合而成既,当中有三种材料都系我既Favorite

华盛顿总统堡

成个Burger唔会过太heavy/太浓味,但口感好丰富同埋味道好有层次感

而且佢既汉堡扒唔系煎到全熟而系7分-8分熟,好多肉汁一路食一路流出黎
,好多汉堡包店都做唔到,有d会太多Cheese包著/太干,不过呢个我就觉得岩岩好啦

Combo配的薯条

最后要赞一赞个薯条,佢有带小小薯仔皮既,好脆好香口,完全唔似平时餐厅/快餐店食到既,男朋友仲食到停唔到口呀

总结呢餐真系好满足,同埋呢度地方都好岩三五之己去像下draft食个burger倾下计休息下
2017-08-06
冻蜜桃伯爵茶