星期5晚出铜锣湾,8点买完野2个人好肚饿咁揾地方食饭。远远见到OUTBACK个大玻璃入面块牛扒真系好吸引。由于我地讲咗好多次想食,但每次都好怕要排队等到唔知几点先有饭食。用碰下运气嘅心态搭扶手电梯上3/F,一上到去见门口竟然冇人排队,可以直接walk-in! 太美好了!我地太肚饿叫咗3样野先,谂住唔够食再叫,但最后都系饱到食唔哂!第一个上嘅系1件驰名黑糖面包,个包微暖,甜甜地又口感好软熟,系好食,但唔系所讲咁惊为天人。小食到 - 特制洋葱花球 Bloomin' onion 系佢地Signature,基本上入到去必叫。成个洋葱用炸粉炸起,一上碟成朵花咁打开,热辣辣又香又脆,唔觉油腻。主菜:牛扒 叫咗medium rare,好厚大大件,肉汁鲜味,配菜拣咗焗薯同Seasonal veggies, 但Seasonal veggies 系蕃薯??? 唔知系咪上错,但几好食。焗薯配上嘅sour cream好正。芝士白汁烧虾宽面 ,芝士味好香浓,唔太大惊喜,反而隔离𠮶2块蒜蓉包并冇因为佢系伴碟而偷工减料,好食。**好耐之前download过佢个app做会员, 有会员discount 10%off,

驰名黑糖面包

特制洋葱花球 Bloomin' onion

主菜:

芝士白汁烧虾宽面
**好耐之前download过佢个app做会员, 有会员discount 10%off, free当系free咗个service charge.
特制洋葱花球
题外话/补充资料: 冇Booking下, walk-in入,餐厅还有其他梳化位空置的。却安排了一个走廊位,位于窗口卡位和另一边梳化位中间嘅一张枱,感觉俾人围住,坐得唔太舒服,最后快快食完走人。
2024-04-19
用餐优惠