2012-10-07 124 浏览
与好耐无见既朋友girls talk, 尖咀大家都方便, 就拣左呢间食评都OK既charlie brown cafe.去到, 原来系行一层上去既~ 感觉不俗. 因为同朋友吹水, 唔系好留意环境, 不过去厕所见到一幅lucy马赛克墙~ 绝对系有心思既设计.同朋友3人share 3 款cake~ 要左姜汁芝士饼, 软心朱古力同豆腐芝士蛋糕(lucy light). 自己就点左杏仁鲜奶咖啡.讲下D cake, 印象最深刻系软心朱古力. 哗! 佢个味做得浓, 又有唔同layer, 最底系朱古力味蛋糕底, 中间系红莓味既JELLY状物体, 上层系朱古力mousse. 食既时候感受到佢唔同layer质感之余, 仲食到佢唔同既味道. 双重朱古力质感系口里面徘徊既时候, 红莓既甜酸味就慢慢涌上黎. 呢个配搭令到个cake唔会太漏, 又有新鲜感, 绝对值得一试!之后讲豆腐芝士蛋糕, 成旧都系mousse质感, 加埋块饼底, 一嗒就feel到豆腐既味道, 几滑又唔系好甜, 谂番系以前ok既豆腐雪糕只味. 反而芝士味就唔系好食到. 不过豆腐呢只味真系唔错. 仲有姜汁芝士饼, 姜汁味系OK~ 几特别, 呢旧

去到, 原来系行一层上去既~ 感觉不俗.

强烈推介 软心朱古力!
LUCY LIGHT
姜汁芝士饼
仲有姜汁芝士饼, 姜汁味系OK~ 几特别, 呢旧就浓D芝士味. 仲有个饼底. 但系唔知系咪太浓太漏, 食呢旧好快'剂'左, 同埋佢个质感好实, 比平时既cheese cake实好多, 一啖食落去就觉得太多唔驶再食第二啖. 但系钟意姜汁味既人仕都多可试下.
杏仁鲜奶咖啡
讲埋杯杏仁鲜奶咖啡, 见到拉花当然即刻映相, 味道其实又无咩杏仁味, 所以下次可以叫其它.

整体ok~ 再去可以试其他款既CAKE同咖啡~~~~

不过越晏就越多人,有d嘈.

2012-10-06
强烈推介 软心朱古力!
LUCY LIGHT
  • 软心朱古力