1K
2018-11-04 70 浏览
同朋友去了青衣城行街,行过这里见到啲选择多而个价钱又都合理,就系咁入去了,望望个餐牌,点了最爱嘅海鲜部隧锅配虾汁芝士汤,而落了个锅就出去了个自助区揾食先,有火锅配料区,又有熟食区,甜品区,对于我来说就系花多眼乱,见到啱食嘅就样样攞少少试吓,有最爱嘅泡菜,韩式烤牛肉,当然要食啦,而个自助饮品区亦唔错,虽然得三种口味,但绝对啱饮有苹果味道嘅冰茶,入口青新鲜味!个戏肉海鲜部隧锅,足料嘅海鲜,上面还有大大块芝士,开火滚,而汤底就有浓郁嘅虾味,味道够晒鲜味!海鲜有弹牙爽口嘅大虾,鲜味嘅青口,里面还有最爱嘅韩式午餐肉,同软滑软嘅豆腐,中间还有份公仔面,当滚一会面条吸收了汤底嘅味道同面条软熟入口,个种口感超正!当个锅嘅食材吃得差不多时就可以再出去部队锅区内取材料返来再滚过!吃得差不多就可以到甜品区取一些精致甜品,亦可以自制棉花糖,任你选择!这里还可以自制石锅饭,但最老实就系个胃,可以留待下次再来这里试吓!
当滚一会面条吸收了汤底嘅味道同面条软熟入口,个种口感超正!