2008-08-18 30 浏览
上星期己经想去艺术茶座睇吓个景系咪咁靓,咁啱系星期四,撞正休息,心有不甘决定今日要去睇吓系咪咁正去到己四点几,其实餐厅唔系好大,只见门口有两张枱,选了坐入面有冷气,因天气实太热了当时只得我一枱和外面的一枱午餐价钱由5x to 7x,点了菠菜酿鸭胸跟意粉,意外地竟然系天使面,面质很淋且滑,没有淋到一旧旧粉团的感觉,很易入口,一向对鸭没大喜好,但发觉今次的鸭好嫩滑,中间又酿了菠菜,又特别又好味,相信试过今次要对鸭改观了我就望唔倒个海了,因艺术馆坐落太空馆和文化中心后面,而餐厅门口是面对半岛,另一面就可远望中环的大厦,彷如坐落石屎森林中,根本冇可能见到个海,除非在餐厅另一面有露天枱啦,咁我又无行过去噃,但咁系会远离餐厅㖞,唔信睇吓相,虽然见唔倒个海,但今次之行都几满意,餐厅静静地,布置几优雅,只得一个厨司和女待应,都系一个倾偈好去处,食物又好咪
都系一个倾偈好去处,食物又好咪