2022-03-31
一直都save左落wish list,琴日终于去咗试~一入到餐厅,店员都好热情,会带位同俾menu你睇,之后就会俾空间同时间慢慢拣食咩,完全唔洗急☺️拣好就可以同佢讲落单🤑价钱方面都系同一般既cafe/餐厅都系差唔多。🤤我就嗌左All day breakfast +salmon抹茶鲜奶Hot Matcha Latte印度香料奶茶 Chai Tea LatteOrder完食物,店员会即刻去整,以上既食物同饮品,都唔需要等好耐,好快就有,而味度方便亦都非常不错😋值得再去!All day breakfast 入面既炒蛋系最拎我印象深刻😍,入面系加左牛奶去炒,非常之香😋再加少少盐系表面,令整个炒蛋升华左☺️牛油果既份量算多,摆放得好靓好吸引~Waffle系本身想食先会叫呢个餐,而佢真系冇拎我失望,中意食甜野嘅你可以试下,咬落去一啲都唔会硬同直,有少少外脆内软既感觉,仲会有蜜糖系中间,拎个waffle唔会太斋🤩烟三文鱼都系本人最爱,而佢唔会系冰鲜冇味个种,食得出有烟熏味,但份量方便得两块,个人就认为3块先值(+$25),所以要唔要额外加就见人见智啦😉另外入面都有菇、烟肉同啲沙律菜,头两款都系正常发挥
🤑价钱方面都系同一般既cafe/餐厅都系差唔多。
🤤我就嗌左
All day breakfast +salmon
抹茶鲜奶Hot Matcha Latte
印度香料奶茶 Chai Tea Latte
牛油果既份量算多,摆放得好靓好吸引~
另外入面都有菇、烟肉同啲沙律菜,头两款都系正常发挥,后者就系加左好少量既醋,唔会太酸,好似仲加左少少甜甜哋既酱中和左,而沙律菜食落唔会觉得苦👍
☕️🍵去到饮品方面
外观上,Hot match latte既拉花我俾100/100真系靓既,因为店员只需要短时间就做到,成件事都几考基本功。
味道上系几香抹茶味,一啲都唔会好腻,牛奶有衬托抹茶既香味之外,亦将抹茶味升级
而去到印度香料奶茶,我本人就唔太好呢阵味道,佢既表面系泡加肉桂粉,我本身唔钟意直接饮肉桂既味,再加上呢个配搭一饮落去啲粉就kick左落喉咙,有唔舒服既感觉。另外,奶茶系好重姜味同香料再加肉桂味,同一般既奶茶非常之唔同,如果中意肉桂同姜味既朋友就可以试下,但饮开茶餐厅既奶茶又想试佢系唔系呢种既味朋友就唔建议啦!
但overall,呢个俾我既impression真系几好,同好chill,一啲都唔会急,所以都推荐大家去既!