今天早上经过肚饿,便入去,是第一次去,叫了一个猪排饭,一客三文鱼寿司,因为佢地无热饮只有汽水而我又有点咳,不能饮冻野,刚好有个四眼呀叔职员在我前面背向我,我说:唔该比一杯热茶我可以吗?他不理会我(他只在我一尺范围之内)算!因为他是背向我,可能年纪大真的听不见,与此同时他传过来,就在我前面,面对面的时候,我再说:唔该可唔可以俾一个热茶我?他居然和我一望便离开,就当听唔到一样,当时我觉得冇可能听唔到,可能佢转头会攞啲茶俾我,再等多四5分钟,真系完全冇理过我,我就走去他前面,面对面好大声讲一句,我问你可唔可以比杯热茶我,你系唔系听唔到啊,佢居然答做紧嘢,好!我在忍,返埋位以为佢会转头攞杯茶俾我,原来我真系太幼稚了,到最后真系唔攞茶过嚟,我便问其他另一个侍应, 这个四眼阿叔到底系经理,老板, 收银还是什么,这个女士应不答我只是问我想要什么,我说跟这个四眼阿叔只是想要一杯热茶,10几分钟都不理我,这个女士应终于解答我问题,我哋午市系五斤热茶的,心谂其实系冇问题的,但系我第一次来又点会知道你哋的服务系冇热茶供应的,冇茶供应可以跟我讲一句「冇茶供应」便没事的,但点可能一句声都唔出完全唔理客人,这个四
好!我在忍,返埋位以为佢会转头攞杯茶俾我,原来我真系太幼稚了,到最后真系唔攞茶过嚟,我便问其他另一个侍应, 这个四眼阿叔到底系经理,老板, 收银还是什么,这个女士应不答我只是问我想要什么,我说跟这个四眼阿叔只是想要一杯热茶,10几分钟都不理我,这个女士应终于解答我问题,我哋午市系五斤热茶的,心谂其实系冇问题的,但系我第一次来又点会知道你哋的服务系冇热茶供应的,冇茶供应可以跟我讲一句「冇茶供应」便没事的,但点可能一句声都唔出完全唔理客人,这个四眼阿叔好有问题,同佢讲嘢好似完全冇反应完全唔理客人,咁差嘅服务小弟真系第一次大开眼界,祝四眼阿叔你前程锦绣,早日退休
猪排饭