2023-02-17
原本冇打算写、见新新地餐厅,冇谂过差得咁紧要,唔系讲紧Service,而系食物质素及其他。三人行,叫左3个set lunch, 包括餐汤、饱及主菜、冇饮品(可半价加coffee,我哋冇加,因笫一次想试吓先),等左20分钟、终于有汤饮,第一啖感觉放在雪柜刚拿出来😖,即刻叫换(都有换),又隔咗10分钟,上咗第一味主菜(汤系未返转头),味道一般般(个人口味),食完就刚刚好上返汤及餐包,以为有D烟👍🏻,点知、和和暖,勉强入口(心谂冇下次),之后再嚟第二份主菜(海鲜意粉),哗啦啦!青口冻都算,就连粒带子都系冻,真系有冇搞错,我哋食咗啲意粉就算,第三个主菜系松露炒蛋多士,只可以话系热,半边沙律菜正在睡觉,炒蛋(唔想再讲)🥲自己谂吓。原本加咗两个小食,我都即刻cancel,因为话未煮,整个lunch一小时都未完成上菜,无耐叫埋单,埋单又计错数😣,唔知想点!😭冇下次。。。。
😣,唔知想点!😭冇下次。。。。