2022-08-01 1573 浏览
有朋友推介南记食潮州嘢,咁就中午同埋同事共4人去试一试,十二点去到一眼望晒一台客都无,个心即刻凉一凉,咁一埸嚟到都要试吓,待应好快为我哋建议四人餐价值$638(免加一茶芥),老实讲句,服务态度唔错,但系出品就真系唔掂呀⋯⋯四人餐叫咗:冰镇凉瓜卤水鹅片😵‍💫胡椒猪肚汤😧椒盐狗肚鱼方鱼炒芥兰🥲潮州炒面线红豆沙冰镇凉瓜,采用平价苦瓜而非大丁苦瓜,口感一般,但配上话梅汁都尚算可口卤水鹅片,呢个经典啦,作为一间潮州饭店,我亲眼见到佢哋喺冰箱攞件鹅胸出嚟,起片后再用煲热卤水整返暖佢,食味唔使评论😵‍💫胡椒猪肚汤,好足料⋯有齐猪什、唐芹、酸菜等等,但居然净系得少少胡椒味,好似饮紧胡椒水咁😧椒盐狗肚鱼,中规中矩方鱼炒芥兰,油到PK潮州炒面线,无影相,热嘅,味道算全日最好红豆沙,送嘅

四人餐叫咗:
冰镇凉瓜
卤水鹅片😵‍💫
胡椒猪肚汤😧
椒盐狗肚鱼
方鱼炒芥兰🥲
潮州炒面线
红豆沙

椒盐狗肚鱼,中规中矩

方鱼炒芥兰,油到PK

潮州炒面线,无影相,热嘅,味道算全日最好

红豆沙,送嘅
2022-08-01