2019-09-17
鸡煲任食任饮打边炉,今日介绍元朗一间先!话说唔知食乜好,见到好平就入去试一试虽然系楼上铺,但系门口系地下,入到去要上一层楼梯先!上到去见到环境都唔错,仲好有诚意!见到又有熟食吧,沙律吧!甜品区饮品又任饮,仲要有酒精类感觉唔错! 我地2位,入到去佢会先尼个鸡煲问你要咩辣!我地叫左中辣!辣道唔算辣,如果唔食得辣有小辣叫份量应该系跟人数比!尼到大约系1/3 只鸡左右上时应该4成熟,要煮10分钟左右入味程度都OK, 但唔可以话好似之前去食一品鸡煲咁嫩D 鸡同埋只辣味系好普通但唔高要求既人系真心OK同埋佢都好抵食!如果唔够鸡佢有得再叫,但系一食完鸡后已经会结晒,无乜汁!一加汤就会唔太辣.UM....就同之前食既一品鸡煲唔同在,D 汁食完鸡都仲有!再煮其他野食都好入味!但尼间就一食完鸡就已经无晒汁!落左汤就同其他打边炉差5多仲要点反鼓油先会有味!其他配料不过不失, 但唔算话好好味好新鲜由奇你食个墨鱼滑同一品鸡煲对比墨鱼滑真心差9条街!!哈哈但真系食左一粒又鞋又难食,提下大家5需要试尼间个墨鱼滑其他都一般无需特别推介!但价格都算优惠,如果你9点后先尼!仲有宵夜价!我地今次2人平均食$174/位,出街
话说唔知食乜好,见到好平就入去试一试
虽然系楼上铺,但系门口系地下,入到去要上一层楼梯先!
饮品又任饮,仲要有酒精类
感觉唔错!
我地2位,入到去佢会先尼个鸡煲问你要咩辣!
我地叫左中辣!辣道唔算辣,如果唔食得辣有小辣叫
份量应该系跟人数比!尼到大约系1/3 只鸡左右
上时应该4成熟,要煮10分钟左右
但唔高要求既人系真心OK
同埋佢都好抵食!
如果唔够鸡佢有得再叫,但系一食完鸡后已经会结晒,无乜汁!
一加汤就会唔太辣.
但尼间就一食完鸡就已经无晒汁!
落左汤就同其他打边炉差5多
仲要点反鼓油先会有味!
其他配料不过不失, 但唔算话好好味好新鲜
由奇你食个墨鱼滑同一品鸡煲对比墨鱼滑
真心差9条街!!哈哈
但真系食左一粒又鞋又难食,提下大家5需要试尼间个墨鱼滑
其他都一般无需特别推介!
但价格都算优惠,如果你9点后先尼!仲有宵夜价!
我地今次2人平均食$174/位,出街食都算平!任食尼讲!
9点后好似128蚊位,如果大家系夜鬼!唔怕肥,夜晚仲抵食!
————————————
💥翻兜指数 🔆🔆
—————————————
📍富盈火锅鸡煲
📍元朗顺发大厦1楼
#鸡煲火锅 #鸡煲 #火锅 #美食#香港美食#揾食团 #揾食 #揾食兵团 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港美食分享