2017-06-26 132 浏览
呢排日日都落雨,难得今日出咗小小太阳,即刻拎咗部尘封已久嘅单车踩下先。少少哋去科学园食个晏昼就返屋企啦。科学园都几多餐厅,虽然星期六,但lunch time都人山人海,想食日本野,见呢间花见月环境唔错,而且有位就入去试吓先。餐牌都几多唔同款式嘅食物,我就叫左一个全日早餐,朋友仔就叫咗鱼生饭,好吸引呀!花见月全日早餐呢个全日早餐丰富到呢~肠仔都有三款,仲有炒蛋、粟米、野菌、沙律、多士,竟然仲有牛肉薯饼同埋明太子鸡翼,啱晒我呢啲选择困难症嘅人。其中最欣赏嘅就系个牛肉薯饼,外脆内软,入边热辣辣而且馅料丰富,另外野菌都非常唔错,超级浓味,啱晒我呢啲重口味人士。筑地三色丼定食有吞拿鱼腩蓉、海胆同埋三文鱼子,三样都系朋友仔至爱,鱼生饭最紧要用料新鲜,捞少少豉油同埋芥辣就变得超级yummy。海胆味道唔算太浓,但唔会一阵腥味,三文鱼子够新鲜,粒粒脆卜卜,捞埋一齐食真系人间极品啊!另外可以半价Menu上面嘅饮品,我要左一个玫瑰牛奶咖啡,朋友仔要咗玫瑰朱古力,两杯味道都唔太甜,但系玫瑰味十足够晒清新。踩完单车攰到死,可以坐喺呢度咁舒服嘅环境食个午餐,真系好享受啊~而且餐厅三面都系玻璃,出边有山有水,美景配
花见月全日早餐
筑地三色丼定食
另外可以半价Menu上面嘅饮品,我要左一个玫瑰牛奶咖啡,朋友仔要咗玫瑰朱古力,两杯味道都唔太甜,但系玫瑰味十足够晒清新。踩完单车攰到死,可以坐喺呢度咁舒服嘅环境食个午餐,真系好享受啊~而且餐厅三面都系玻璃,出边有山有水,美景配美食~一流!
2017-06-25
午餐