2023-03-17
朋友带我来呢个闹市中的秘密小天地,估唔到竟然起旺角都有个咁chill既地方位于23楼,全层落地玻璃,一入到餐厅就俾到一种wow感觉我,怖置好靓,好岩打卡影相。餐厅仲好好安排左窗口位置俾我地,居高临下望住行人如贯既马路食lunch,食得特别写意。星期六全部set menu, 包main course,同饮品,选择唔算好多,同埋如果要有埋前菜同甜品就要额外加钱。前菜系大蒜忌廉汤,本来好怕个阵好重既大蒜味,不过好彩一d都品重口味,配埋微暖既面包就岩岩好。主菜拣左香辣蕃茄大虾意大利粉,估唔到比我想像中辣,不过配埋蕃茄酱,就食落几惹味!炭烧美国安格斯肉眼扒叫左5成熟,出到来熟度刚刚好,唔会太熟又无血水出,牛味算浓郁,最钟意佢配既薯蓉,真系好幼滑,好creamy, 食到停唔到。最后试埋甜品 mousses cake, 系朱古力仲有淡淡柠檬味,好清新,细细杯食完岩岩好。好有惊喜既一餐,仲有系服务员态度非常好,好留意每一枱客需要,值得一赞!!
炭烧美国安格斯肉眼扒