2016-05-08 240 浏览
呢排经过西环,甘岩见到呢间餐厅,好似几有情调,可以饮下酒,倾下计,一直都好想试,于是就约左三个朋友黎试下。一黎到就见到餐厅嘅门口摆左两张台同几排酒,仲以为得甘多位,点知下边先系用餐嘅地方。沿著楼梯落去,前边系bar台,而用餐嘅地方就分左两边,每边都只系摆左四五张台,非常宽落。另外,餐厅主要色调系浅啡色,用左好多木嘅凳台,感觉好舒服,好有质感,特别适合男女朋友约会,三五知己倾心事都不错。假日会有live band, 甘岩果日系平日,唯有下次。餐牌嘅第一版主要系食物,大约$50 一碟。食物都系细细碟,可能系方便送酒,我地一行四人,所以就哎多几款,试试唔同嘅菜式。本来以为细碟会晤饱,原来分量都唔太小,送埋酒,刚刚好,食埋甜品后,大家都好饱。味道方面都比我想像中好好多,一心谂住餐厅主打酒,食物应该系辅助嘅,点知每碟都好好味,好有水准。餐饮主打嘅红酒,白酒有十几款,对于我呢d唔系好饮酒嘅人黎讲,真系唔知简咩好,好彩店员介绍左我地饮白酒,甜甜地,好易入口,而价钱都好抵,$150 一支,$40 一杯。就我自己黎讲,我特别推介以下呢几款:Ribeye beef五成熟,唔硬,陪埋黑椒,好香嘅牛肉味Mal
餐牌嘅第一版主要系食物,大约$50 一碟。
就我自己黎讲,我特别推介以下呢几款:
Ribeye beef
五成熟,唔硬,陪埋黑椒,好香嘅牛肉味
Malaysian Bourguignon
牛肉炖得好入味,有小小似牛腩嘅味道,非常推介
Serrano chicken
鸡肉好嫩滑,juicy,陪埋酱汁一齐食,停唔到口
chocolate brownie
Chocolate Brownie
自家制brownie,好用心,而味道不错,不会太甜,外脆内软

总括黎讲 8.5/10

服务: 9/10 食物上得快, 又会介绍下, 好有礼貌

食物: 8/10 推介小食,甜品
环境: 9/10 舒服
价钱: 7/10 平均每人百几(包两杯酒)

2016-05-04
chocolate brownie