2017-04-07 809 浏览
我承认太快、太紧张的生活,我是处理不来的。所以上班都会拣一些比较舒适既路线,起码唔需要同其他人迫;放假就更加希望做到慢活、悠闲的生活。在急速的铜锣湾都有一些令人放松的餐厅「小桃咖啡室」呢间餐厅位置就系时代广场对面的唐楼,地边不算大,但有露台位,室内位,仲有间大房,多人黎就可以book定。我拣了近露台位的室内位,一坐低望出去就被他吸引著呢度有盒装游戏玩,有漫画睇,有电视睇,几个好友黎饮下酒,玩玩game都唔错。传统辣肉肠薄饼,劲多芝士,而且薄饼皮好特别,系好多层酥皮形式,焗出嚟又薄又脆,别有一番风味 入口唔会太腻,令我食得更多法国酥皮芝士田螺配沙律上枱时阵阵酥皮香, 味道方面略嫌酥皮盖过田螺味道, 整体有点腻, 但味道上算可以附送嘅沙律份量都几大碟, 又脆卜卜嘅面包粒, 更有烟肉粒及芝士碎, 烟肉粒比较硬, 沙律菜够新鲜够爽脆波士顿龙虾(半只)all day breakfast上台嘅卖相甚为吸引,龙虾不是热的,质地弹牙,肉质结实,不松散有鲜味炒杂菌奄列有好多大大片杂菌,不是薄片,而是厚切,最喜欢食菇类的我表示非常喜欢,蛋就奄列质地比较熟,如果系滑蛋就更合我心意啦。茄汁焗豆同粟米粒都是暖暖

在急速的铜锣湾都有一些令人放松的餐厅「小桃咖啡室」
我拣了近露台位的室内位,一坐低望出去就被他吸引著
入口唔会太腻,令我食得更多
法国酥皮芝士田螺配沙律
波士顿龙虾(半只)all day breakfast
有鲜味
茄汁焗豆同粟米粒都是暖暖的,不是冻的

餐牌上写住牛肉肠2条,但上枱时系司华力肠一大条,其实我好想食牛肉肠

火腿芝士土燕包,包好脆,配搭出黎几好味,但如果包热D会更好。
当中仲有沙律菜同香脆烟肉,分量充足,$158价钱都算合理
我仲加左$38 叫咗杯cocktail,在闹市中对住这个景,享受慢活生活

注意: 我上去时只有1个职员,佢系一脚踢,所以上菜速度唔算好快。
2017-03-27
  • 波士顿龙虾all day breakfast