一路都觉得佢地好食,所以都会一个月食一次,今晚去食谂住都系叫返壹重当同3国海胆饭,去到个位女士(不知是否系老板娘)就话无3国海胆饭,起初以为系无货,再追问佢就晦气地话,系唔做3国海胆饭呀!因为我地已经有好多款嘢食,但其实望返餐牌又唔觉有多到,同以前一样,好似问多句都唔得咁!之后都叫咗日本海胆饭,个饭嚟到啲海胆正常系铺满个碗面,但今晚只铺得半碗,另外用一块紫苏叶遮住余下半碗饭,即系得好少海胆。另外个壹重当,以前不嬲有食开,就系觉得好食先再食,点知啲料又系缩晒水,三文鱼籽得几粒,个拖罗以前好厚身,有入口即溶感觉,点知今次好像牛肉薄切咁,又细块又薄又唔香,其他鱼生片亦都无以前咁鲜味。好希望今晚系个别事件,真心希望可以变返以前的水准,唔好再令食客失望。如继续落去只会越嚟越少人去食。今晚食得真系唔开心!
2019-05-16