2024-10-25 1095 浏览
从未试过食完一个咁谷气的早餐,事源趁返工前去食个早餐,当进店后,店员都系系叫有位就随便坐,当时都8成full 状态,我一个人揾咗个单边位坐,而该单边位是二人座,当时已有一位男士正在用餐。当我坐低后就用枱面QR CODE 扫描落单,很快店员就放低用嚟埋单的点餐纸,当我用餐了一段时间,见到埋单张点餐纸多了一个不是我落单的餐。随叫店员协助了解,但店员一味话「我以为你哋两个认识,你扫错了code」前后讲左已经两三次,而我亦澄清我同对方吾认识,我坐在我的位置扫我身旁落单code ,而我张单亦同枱号对得上。反而个男人坐另一边,个扫码code 喺佢最右边,两个code 一个最左,一个最右,我只手要跨过佢成个个人先可以扫到另外一边code ,正常三吾识七都吾会咁做啦,究竟我错喺边?!店员的说话技巧真系要重新training ,或者会吾check 下系扫描code 有bugs. 请喺未搞清楚事情,吾好乱屈个客。或者会吾check 下系扫描code
2024-10-25
$50 (早餐)