2023-09-19 76 浏览
今次拣左一间日式铁板烧餐,我一行二人,order左一个二人套餐。主菜第一味会烧大大只鲍鱼,鲍鱼爽口得来,入面好林好软滑,从未食过呢个口感嘅鲍鱼,真系好特别。第二味主菜系龙虾,师傅用佢高超嘅技术,好容易就一边煎一边将龙虾肉取出,将龙虾头入边嘅虾膏取出,加入调味再混入龙虾肉入面一齐煎。闻到都觉得香。师傅轻松地将龙虾肉切开,分成两碟。之后,再将龙开头开边,将佢放入汤入面,令一个普通嘅汤,变成充满龙虾汤嘅鲜味。一道食材煮到2个菜色,好厉害。第三味系鹅肝,外脆内软,好香滑。第四味系和牛,肉质香滑,入口即溶,配埋蔬菜一齐食,好配合,而且唔会觉得过油。最后仲有炒杂菜,同埋蟹籽炒饭,镬气十足,调味淡淡地,食到食材嘅鲜味。甜品有两个选择豆腐雪糕或者绿茶雪糕,唔两款都咁好味。而且服务非常周到,不停refill热茶。总结全部食物都好好味,饱到揽住个肚都要继续食。yummy!

第三味系鹅肝,外脆内软,好香滑。

总结全部食物都好好味,饱到揽住个肚都要继续食。yummy!
2023-09-12
午餐