2018-10-24 2273 浏览
之前同朋友试过尖沙咀果间Butchers Club Burger,已经觉得几好食,今日行湾仔经过,点可以唔再去食呢。舖头唔算大,一入门口高见到一张长嘅高枱,两边各有一排高枱向住街,开住大大嘅窗,依家秋凉,坐喺果度感觉都几舒服。一打开menu,有唔同嘅burger,已经流晒口水喇,有牛,猪,鸡,鱼,样样都想食。经过一轮挣扎之后,我决定食个鸡不可失,再配个幼薯条,再加个Bless橙汁。我拣咗个望住open kitchen嘅位置,一落order就睇住个burger嘅诞生,先系将包放上铁板度加热,之后就到厚厚嘅鸡排,加上面浆去炸。等到鸡排炸好,厨师将鸡排放入red hot辣汁里面,让整块鸡排沾满酱汁之后,就将burger组合喇!先放生菜,再加两片酸瓜同紫洋葱,然后放上预备好嘅鸡排,最近放上blue cheese酱,鸡不可失汉堡就完成喇!成个set嘅卖相非常吸引,有新鲜制成嘅burger,仲有即炸薯条,放到好似倾泻出黎咁,睇到都胃口大增!虽然话系幼薯条,其实一d都唔幼,系我好钟意嘅粗薯条,薯味十足,外脆内软,咩都唔点都好食!汉堡就更加唔洗讲啦,个包系微脆,咬落去系有卡擦嘅声效架!食落有少少辣,仲

鸡不可失汉堡加幼薯条
幼薯条
鸡不可失汉堡

成个set嘅卖相非常吸引,有新鲜制成嘅burger,仲有即炸薯条,放到好似倾泻出黎咁,睇到都胃口大增!虽然话系幼薯条,其实一d都唔幼,系我好钟意嘅粗薯条,薯味十足,外脆内软,咩都唔点都好食!汉堡就更加唔洗讲啦,个包系微脆,咬落去系有卡擦嘅声效架!食落有少少辣,仲带有blue cheese味道,个blue cheese酱唔会太浓,啱啱好,同red hot sauce好夹,越食越开胃。

我竟然食吓食吓,将所有野清晒!饮埋个Bless橙汁,真系好满足呀!
2018-10-24
午餐