2008-07-24
自问晚饭来说地盘工人好少会去食包因为总觉得一日最后一餐应该食得正经一点﹗(唔知边弗正经过............)不过今晚既饭却去食左个汉堡包快餐﹗是晚收工试到近期0系OPENRICE好出名的TRIPLE-O﹗行到埋COUNTER买包,见个餐牌全部都系英文,盲字都唔识多个既我一睇就知HIGH卡野啦﹗睇番个价钱仲劲,最平一个餐都要$55蚊,最贵的去到接近$70,食开cheap野的我见到即时想掉转个头走﹗不过既然来到就一于一试啦﹗于是点左一个Mushroom Combo同埋加多个Original Burger﹗埋到去买啦﹗个收银姐姐问我地加唔加芝士同埋洋葱,贪心的我见佢问得就当然加啦﹗两个包都加哂,点知睇番张单原来加呢两样野每次要加$15的呀﹗哗........足足多左$30﹗等左一阵就有人送个餐埋来喇﹗$126两个包加薯条再多杯野饮﹗真系好贵呢﹗薯条是粗身的﹗岩岩炸起热辣辣,口感一流﹗好味道﹗我的Original Burger,确是十分大个﹗面包是烘过的,个面很脆﹗咬落入面0的酱汁唧哂出来,成手成面成鼻都系﹗十分论尽﹗块牛肉真系超级多肉汁,够厚够软好有牛香﹔大量既洋葱令个包食落变得十分惹
薯条是粗身的﹗
岩岩炸起热辣辣,口感一流﹗好味道﹗
我的Original Burger,确是十分大个﹗
块牛肉真系超级多肉汁,够厚够软好有牛香﹔大量既洋葱令个包食落变得十分惹味﹗加埋芝士配搭确系一流﹗好味道﹗
工友的Mushroom Burger入面0的酱汁就更加creamy,其中一层0的磨菇同埋0的酱真系多到一打开就满泻﹗呢个包唔洗加芝士我觉得都已经好足够﹗因加左等如无加,磨菇酱已经抢哂0的香味﹗
贵就系贵0的﹗不过真系一分钱一分货,人一世物一世点都要试下﹗(不过其实都系好贵﹗)
只系睇件汉堡扒个口感已经同麦记0个0的薄过纸的真系无得比,我同工友都觉得个肉汁对比Mos Burger更有过之而无不及﹗
食完真系唔系讲笑﹗过左成三四个钟都仲系好滞好饱,建议学我地一个餐一个包share已经够皮,如果食多个薯条可能要食保济丸﹗