2016-01-23 300 浏览
又口痕想食afternoon tea,但酒店果啲都好贵下。行过见呢个先$148/2,真系忍唔住试下。系呢度食你就唔好预左会有staff serve你,全部都系自动波嘅,首先自己去cashier度落单,然后要自己拎埋个tea set同饮品埋位,正所谓一分钱 一分货。个tea set个样都唔错,三层都好好睇睇。上层有甜品,macaroon 四粒,几粒蓝莓同士多啤梨,仲有一个朱古力味同橙味donut。橙味donut系绿色,本来以为系绿茶味。 macaroon太甜,好似食糖咁,donut同macaroon一样好甜,无乜特别,可以话难食,仲衰过本身卖出去嘅面包。第二层就系scone,蛋糕仔同一球雪糕。 scone好大方有四个,两个有提子两个原味,焗过龙好干,又无cream cheese比你伴住黎食,好似食光稣饼咁。果球雪糕就无咩特别,都几滑流,但得一球两个人一人一啖。另外两件蛋糕仔好惊吓,仲衰过嘉顿,又干又㶶。第三层咸点最好,有烟三文鱼沙律,三文鱼都大块,不过有阵腥味。另外两件公司三文治唔错,但有种系大家乐食紧嘅感觉。总括黎讲一分钱真系一分货,如果你食过酒店果啲就唔好试呢啲啦,你会问自己点解唔去
总括黎讲一分钱真系一分货,如果你食过酒店果啲就唔好试呢啲啦,你会问自己点解唔去大家乐同惠康买黎食。