2018-11-21
早几日太古aeon会员88折 去左买少少日用品到食饭时间 突然想食刺身但又唔想系supermarket hea买黎食 然后醒起系food court 度有间食刺身丼几抵食 就走左去排队由于佢提供既位唔算多 所以都等左差唔多半个钟先有位坐呢度拎位唔系拎左张飞就走得 而系要一个一个排队咁入 所以等到都几攰而且佢点餐要去cashier 点 然后坐系吧台 有人会送餐去你面前 呢个3色丼有海胆 三文鱼子 同赤虾 佢既质量绝对对得住佢既价钱 佢地既味道其实同系超市买既差唔多 赤虾鲜甜 但海胆就略然带苦味 未算太新鲜而呢个四色丼唔同既系以三文鱼同带子取代左三文鱼子 三文鱼非常肥美 而带子亦都唔错 相比上面既海胆呢个就好鲜甜㖞 一d苦味都无 所以黎呢度食海胆就可能要少少运气睇下到你既时候拣唔拣到新鲜唔苦既!对于百令蚊可以食到刺身丼 呢度真系算好抵食 佢跟餐仲有个三文鱼味噌汤 仲几好饮添! 如果你唔食生野既 呢度仲有烧鱼餐 我食过烧鳕鱼 唔过一百蚊 个鱼好肥好有油香 值得一战
到食饭时间 突然想食刺身
但又唔想系supermarket hea买黎食