(非会员)
2005-11-28 4 浏览
女友话想食自助餐,咁睇杂志见到万丽有七折,咪去帮趁下,连加一每位$220,都算系平。呢期主打芝士火锅,不过理想同现实都系差好远,个芝士火锅COUNTER细细个,得三兜火锅同几旧面包,O的芝士已经俾人搞到周围都系,感觉唔系几好,你企得耐系度将O的包浸紧芝士,后面既人已经要等等等,我觉得芝士火锅都唔系好适合自助餐。至于O的瑞士式食物,味道都系麻麻地O者。好啦,之后到海鲜类,刺身OK,有三文鱼、八爪鱼同吞拿鱼,味道同新鲜度都唔错,仲要不停补货,但问题系个装豉油既兜,两野就俾人用晒,搞到O的人要四周围揾兜装豉油,都好搞笑。不过呢,海鲜冷盘就好差啦,冻虾腥腥地,元贝同青口如同嚼腊,蟹脚细细只仲要系水多过乜,但系200蚊位既自助餐,点都冇得同万豪呢O的三百几一位既比啦。沙律我冇食,女友话唔系太好味。再来热食,感觉唔错,个铁板烧好味,推荐系大虾同羊扒,但唔系成日有,鸡翼同烧牛柳都唔错。条大星班就成日都有补货,肉质都既暖滑,不过蔬菜类就少O的,同埋摆到「林」晒,唔好味。一人一只送既大闸蟹细细只,味道尚可,膏都算多,但听讲之前系送龙虾而唔系大闸蟹,我个人都系喜欢龙虾多O的。至于甜品呢,选择都几多,味道O

沙律我冇食,女友话唔系太好味。

至于甜品呢,选择都几多,味道OK,尤其有一个细细兜既红豆蓉好好味,我同女友一人食左两兜,我自己就钟意个格仔饼,炖蛋味道都唔错,但系个西米露就淡口少少,雪糕就有四款Haagen Dazs,仲有最新既红豆味添。蛋糕都好多选择,味道中规中矩,女友话TIRAMISU好味,仲有一个好似拿破仑酥饼既野,中间系栗子味,正!但系最失望既系,呢只饼我地食第二件果阵,发觉中间夹左一细张保鲜纸!扣分!扣分!扣分!扣分!扣分!扣分!扣分!

讲真呢,自助餐呢家野,一分钱一分货,原价连加一接近300,我就觉得唔值,但折左之后,位位$220。我只可以话,佢系一个洽如其份既$220自助餐,正价去食,就唔系好值啦。