2017-08-05 403 浏览
星期五午餐要食好啲,黎左湾仔呢间餐厅食set lunch呢度价钱中等,环境唔错,坐得舒服又唔会太嘈。服务亦几好。声称4个course但其实汤同头盘一齐上,而且系好细份。波菜配芝麻酱正常不过不失,我食过太多更好食的。汤系紫薯汤,有啲奇怪,似南瓜汤但轻微紫薯味,唔系太够味,配埋啲面包糠食会好啲。主菜拣左意大利饭,啲饭好硬,一啲都唔软棉,个汁亦唔太够味可以浓啲,虾好少菇都系普通,整体好一般。甜品系蛋卷,叫左一个原味一个抺茶味。原味系云呢拿,普通蛋糕一个,略嫌甜左啲。抺茶蛋卷反而有惊喜,好浓抺茶味,一食就满口抺茶的香味,啲cream都一样,唔错。讲真,$148有前菜、主菜同甜品仲包野饮其实几抵食,普普通通一个set lunch不过不失,一分钱一分货,咁的价钱呢个质素都算不俗。想揾个好的环境同友人舒舒服服食餐饭,又唔想太贵,呢度会系唔错的选择。
星期五午餐要食好啲,黎左湾仔呢间餐厅食set lunch
呢度价钱中等,环境唔错,坐得舒服又唔会太嘈。服务亦几好。

2017-08-04
午餐