2023-10-29 89 浏览
被墙上的文字吸引了 “山水如茶 明月如玉”。本来匆匆地走过,根本唔系赶时间,但城市人嘅步伐就系来也匆匆,走也匆匆。忽然瞥见素色墙上的这8个字,停下了急促的脚步,对吧!反正有点喝,又唔赶时间,买杯嘢饮唞一唞都好。店员亲切友善地静待选择困难症的我左思右想,本来想点A,突然又觉得B好吸引,店员都只系笑说:唔紧要,慢慢拣。最后我拣左黑糖嫩仙草仙奶,喜欢这黑糖杯没有甜到漏嘅感觉,奶味又几香。朋友就要左芋头芋圆鲜奶,摆左啖嚟饮,微微嘅芋头香,加上颇有咬口嘅芋泥,唔错!最惊喜系个棒子果仁曲奇,软身曲奇本来就系我钟意食嘅,最开心系掰开曲奇同朋友开心share时,见到流心嘅Nutella,儿时回忆返晒嚟,呢个真系超级好食,朋友怕甜,我食埋佢果份,正!!
被墙上的文字吸引了 “山水如茶 明月如玉”。

前:芋头芋圆鲜奶 后:黑糖嫩仙草鲜奶

棒子果仁曲奇