2018-05-02 189 浏览
以为食韩国野一定无死,就算唔好食应该都唔会差得去边,今日遇到呢间舖冲击到我对韩国食物嘅认知。首先入到去个个都忙,企左好耐都无人打算招呼我,好在侍应态度都几好,挽回少少分数。坐底后就睇餐牌,见到样样都好想食,就随量叫左几样试下。首先黎嘅系泡菜炒饭,侍应会喺我地面前整,倒蛋酱撒芝士再用火烧,其实好担心佢个火会整到自己,因为都几近下,而且烧嘅时候好热,烧好后佢捞均就可以食了。啲饭可以拉起一条条芝士幼丝,食落口饭质都几湿,味道还可以但唔算好特别。炸紫菜包饭,佢话系釜山独有口味,一咬,旧野系无味的,就算点左野都改变唔到无味嘅事实,入面净系得萝卜丝,然后就咩都无,唔叫好过叫。三色煎饼,泡菜煎饼喺我印象中系好味嘅,但呢间嘅出品真系难以接受。三色分别系泡菜,葱同南瓜。全部好似无煎过就上碟咁,咬落又湿又粉,唔知想点,完全对唔住个价钱。芝士排骨,同泡菜炒饭个做法一样,喺面前烧再用芝士包好每条排骨,但事实上无需要包住,因为芝士同排骨唔太夹,而且排骨太咸了。
坐底后就睇餐牌,见到样样都好想食,就随量叫左几样试下。
泡菜蛋酱溶岩炒饭

釜山炸紫菜包饭