2024-01-24
2020 浏览
JK Brothers 讲咗好多年都一直冇机会试,昨日天气突然转冷,又行经附近,拿拿临上去打个一人边炉。首先必须要赞嘅系真心抵食,晚市 150 分钟 $149 加一,去边度揾😂?可以拣鸡煲,但我一个人,食完啲鸡应该饱咗七成,所以就斋打边炉算啦。免费汤底有九种选择,我拣咗日式黑蒜油豚骨汤底,偏咸。首先试下前菜同熟食,辣味螺肉现成货正常味道,吉列炸蚝同沙嗲串烧够热好食,炸香蕉就有啲搞鬼,原来系炸香蕉糕😂。除咗肉类,所有食物系自取。我最欣赏佢哋嘅丸同饺款式几特别,例如芝士流心牛丸,咖哩流心鱼蛋,金沙流心咸蛋丸,同埋韩国泡菜饺,得意之余味道都唔错。另外就系居然有我最爱嘅莴笋😍,唔系好多任食都有,呢个真心赞。仲有细细粒嘅炸油扬,唔渌咁熟用肥牛包住食,少少脆,好滋味。至于主菜肉类,有猪牛鸡,我只叫咗肥牛同鲜牛肉,前面就一般,后者好食好多,有牛味,渌耐咗都唔会好嚡。甜品有热辣辣嘅奶黄牛角包同流心芝士挞,两个都好好食,前者虽然略甜但牛角包酥皮焗得超脆,后者都系偏甜但芝士味浓郁,如果唔系太饱,我会 encore。至于雪糕嘅品牌未见过,款式几特别,我拣咗 earl grey,味道比想像中淡,又系𠮶句,如果
甜品有热辣辣嘅奶黄牛角包同流心芝士挞,两个都好好食,前者虽然略甜但牛角包酥皮焗得超脆,后者都系偏甜但芝士味浓郁,如果唔系太饱,我会 encore。至于雪糕嘅品牌未见过,款式几特别,我拣咗 earl grey,味道比想像中淡,又系𠮶句,如果唔系太饱,会试埋海盐味同豆腐味。
据闻好似做到三月🥺,听讲生意好差,虽然昨晚所见有八成满,估计系突然变冷嘅原因。希望呢两个月有转机啦💪。