星期日,妈妈休息天,外出食饭。上次在旁边的THAI FOOD见到呢间一品鸡煲火锅, 试下,今晚六点去。食品质素各“口”各眼,但态度系好重要,食野重要是开心, 门口个四眼阿叔,打TIE果个,未满座,我地想换台,我地门口位真系好热, D 人一出一入。藉口多多,我地都算,反正食完都走。我地ORDER左鸡煲,我地都第一次试,我地想罗起D鸡,加汤,打边炉,佢话唔系甘食,我地系客,我地想鸡骨捞起先加水。你是可以建议,不是强迫我们点食。最后都有俾个碗我地放鸡。个煲无料,只得汁&水, 加左水唔滚,加大电炉, LEVEL 10, 佢话果煲会爆。OMG 如果真系爆,更加唔应该俾果D煲客人用,好危险。之后,我爸爸话用GAS咪重热,佢先话俾个盖。*抱打不平,呢D态度真系不要得,我地坐门口旁,有个女客有两个小朋友(一家4口), 四眼阿叔,打TIE果个, 见佢一入店,有台LA,全只鸡煲。对话:女客人OK LA, 30秒后, 都系要半只,食唔晒。四眼阿叔,打TIE果个,回答:吓,我入左单。女客人: 真系食唔晒, 四眼阿叔,打TIE果个回答:吓,我真系入左单。女客人被迫话: 好LA问题入左单,人地一家都未坐低,点解唔

对话:
女客人OK LA, 30秒后, 都系要半只,食唔晒。
四眼阿叔,打TIE果个,回答:吓,我入左单。
女客人: 真系食唔晒,
四眼阿叔,打TIE果个回答:吓,我真系入左单。
女客人被迫话: 好LA

问题入左单,人地一家都未坐低,点解唔可以改,重有你煲鸡未出。我觉得甘做生意真系好有问题。
未火锅前。
留意个煲本身都烂,平时我都好少介意呢D野,不过甘晚食得好唔开心。 四眼阿叔,打TIE果个:佢话果加热煲会爆!!
味评:我地呢款系唔SPICY, 味没有特别,有D南乳,8 角, 洋葱 。留意,鸡是件,好碎,好多骨,其实味好似“献”汁捞鸡。

$188 一只
不过不失
评:OK!不过不失
$138 大概甘上下评: 好味!!新鲜手打,弹牙!!我最LIKE 虾同墨丸
$68 大概甘上下
脆!!
评:扮响玲,不过脆!!$30 OK
评:无待别的汤底,同平时差不多。

我地系D好识做的人,食完即走,不会留,左你做生意, 我地自已一关电炉,佢地D 人立即讲多谢,执野,我地水都未饮完,我觉得有D过份。妈妈平时好多时,叫我算数,佢都忍唔住讲,我地未埋单,甘快多谢。

恶劣态度,还要加一。

评佢既态度, 希望可以俾议建改善空间

2012-07-15
不过不失