📍不要对我尖叫,日常茶间, (利奥坊-大角咀)🔍大角咀嘉善街18号利奥坊二期地下G704号舖-----🏗旧区翻新后嘅大角咀,除咗多咗好多新楼盘之外,仲多咗好多新餐厅🍽。而呢一间台式手摇茶饮就系大角咀近日非常hit嘅打卡热点。大大嘅落地玻璃,令店内采光度十足。装修文青简约得黎又带点时尚感,舒适得令人可以轻易喺度Spend一个下昼。✨蜂蜜菊花普洱($26)清香嘅菊花混合浓郁嘅普洱,加上香甜嘅蜂蜜🍯,饮完有种怡人舒压嘅感觉。加$5仲可以试埋佢地嘅地瓜🍠芋圆,细细粒又烟烟韧韧,令本来就好正嘅茶饮更加锦上添花🌸。✨蜂蜜美式($34)斋啡☕同蜂蜜🍯,看似完全唔夹嘅两者,相互交融之下,味道竟然非常和谐,B仔一试爱上。✨苹果茉莉($38)粒粒切碎嘅苹果🍎令茶底充满果香之余,亦为茶饮添加口感。饮落带酸酸甜甜嘅果味,又不乏茉莉清香,午后一杯,令人有种瞬间忘记工作烦恼嘅感觉。呢间分店同其他分店唔同嘅系,除咗茶饮之外,佢地有仲有唔同款式嘅Pastry🥐例如有泰芒🥭酥酥、果仁酥、洋焗🥦蔬酥、地中海酥酥同芝士🧀哞哞包等等。热辣辣嘅酥点外脆内软,质感绵密,无论咸甜都各有特色。一啖清香得纯粹嘅茶,一啖酥香得醉人嘅美点
📍不要对我尖叫,日常茶间, (利奥坊-大角咀)
🔍大角咀嘉善街18号利奥坊二期地下G704号舖
-----

✨蜂蜜菊花普洱($26)

✨蜂蜜美式($34)

✨苹果茉莉($38)

一啖清香得纯粹嘅茶,一啖酥香得醉人嘅美点,美好嘅下午就应如此。🥰
👶🏻B仔整体评价:8.1/10个👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10个👍🏻