2016-03-30
今日好早放工,同女朋友行完街都系6 点几,难得呢间港女至爱既餐厅无咩人,咁就去试下。个带位职员带左我地去将4 人枱分两张既细枱,放低餐牌就走左,女朋友叫佢转枱又唔理佢,咁就令佢着左,激嬲一个女人系一件好易既事。其实系有一张二人枱,另一个男职员肯转枱,女朋友即同个职员投诉。女人系唔空易服侍既动物.....叫左杯水果冰红茶,第一次饮,我觉得几清新,唔错,女朋友第一句就话同张相唔同,同台湾果D差好远,唔好饮....本身上叫多少少,但女朋友成日话叫多多食唔晒,最后就叫左一个面,两个小食徐太宇花枝面望落去简简单单,但估唔到D面都几有咬口,个酱好浓既麻酱味,都又同平时果D唔同,都几特别,分开上可以更好咁按个人需要而加多D酱。呢个面都唔错,好开胃。酒糟豆乳一鸡翅呢个鸡翅炸粉整得好好,外脆内软,鸡翅分左两边,方便食,我就唔好酒既味,但女朋友好钟意呢个味,酒个豆板酱,都系唔错既配撘。皮蛋肉松豆腐本人好钟意食带辣既皮蛋,味道正常,但太多餐厅都有类似既,又差一点台湾味道,相对之前两道菜系差少少本身叫多个甜品,但都系果D好多CREAM 既多士,所以就放弃左。新港城既食肆唔多选择,呢个都算可以,二人座都好舒适,
酒糟豆乳一鸡翅
本身叫多个甜品,但都系果D好多CREAM 既多士,所以就放弃左。新港城既食肆唔多选择,呢个都算可以,二人座都好舒适,价钱都可以接受。