2022-01-26
家庭聚餐庆祝新一年来临,梗系要去食个special,所以就专程黎左IFC,食呢度既鸭肶!每人食一set,盛为$318加一(好贵)🙈头盆个个都系一样,无得拣,有个生牛肉他他、黑醋汁烧粟米、洋葱多姜丝粥一碗,5个人食,餐厅头盘就会比每项两份,如果6人黎食抵啲,会双数计算,6人就会有3分头盆,比较抵啲!生牛肉他他,将啲生牛肉同生鸡蛋沟混,再放上饼上食。😣我就唔多欣赏,唔钟意食,所以只食左一啖🙈黑醋汁烧粟米,呢个好食,d黑醋汁好好味洋葱姜丝粥一碗,因为食哂之前两味先食,个粥好快就冻哂。普普通通,无咩突别,有啲淡,系好多姜丝!到主菜,拣左餐厅主打既Duck & Waffle (+$60)个鸭肶好好食😋,Waffle好松软,上面有只流心蛋,配埋Honey,果然系餐厅主菜另外拣左Cheek Benedict,呢个都做得几出色,有流心既蛋加埋上面蛋黄酱,中间个层肉好好食,唔会韧,waffles 都系同样松软甜品有两个选择,所以两款都有order.苹果肉桂雪糕配Waffle,肉桂雪糕唔会太甜,个人觉得呢个好味过心太软另一款:黑芝麻雪糕并心太软本黎对呢个好有期望,点知错哂!出色既心太软,切开中心应该系会流
每人食一set,盛为$318加一(好贵)🙈
黑醋汁烧粟米,呢个好食,d黑醋汁好好味
甜品有两个选择,所以两款都有order.
另一款:黑芝麻雪糕并心太软
本黎对呢个好有期望,点知错哂!出色既心太软,切开中心应该系会流朱古力,但呢个完全零啰🤦🏻♀️配个个芝麻雪糕仲要好甜,真心失望
特此一提,最差既系餐drink只有soft drink,唔可以加钱转其他饮品