2022-11-10 106 浏览
大角咀系一个美食绿洲,有连锁餐厅,有街头小店,有各式各样中西日韩不同价位美食,任君选择。从新界大西北远赴奥海城同朋友聚餐,选择左一间位处第一期比较远离商场嘅西班牙菜。望入去好神袐,楼底超高,好有空间感!尤如置身西式古堡食饭安排坐系卡座,可以慢慢倾计食饭~一坐底就比左两个餐前小食:墨西哥粟米片及面包餐厅提供嘅二人套餐好吸引,对于有选择困难嘅我,唔洗烦!先嚟餐汤:番茄杂菜汤,自然嘅番茄酸味及蔬菜味道,好开胃。前菜我地选择左香煎蟹饼,听讲好多人推介。两大个好原肉,入面充满蟹肉鲜味,啖啖都食到足料蟹肉,炸到唔过份,唔会太油腻。主菜好快就上台,点左海鲜饭及猪腩肉。西班牙海鲜饭有青口,带子,西班牙腊肠,非常惹味,两个人份量真系食唔晒。烤猪腩肉肥瘦各一半,食落唔觉腻,入口即化,有一种满足又邪恶嘅感觉拌碟嘅蔬菜烤到刚刚好,新鲜又香口。最后上埋是日甜品,系我最爱嘅焦糖炖蛋,入口非常creamy~~~ 一个人都可以KO到跟碟上仲有朱古力味极之浓厚嘅Brownie,朱古力爱好者必定爱上,口感实的的,呢个系惊喜。
望入去好神袐,楼底超高,好有空间感!尤如置身西式古堡食饭

安排坐系卡座,可以慢慢倾计食饭~
一坐底就比左两个餐前小食:墨西哥粟米片及面包
餐厅提供嘅二人套餐好吸引,对于有选择困难嘅我,唔洗烦!
先嚟餐汤:番茄杂菜汤,自然嘅番茄酸味及蔬菜味道,好开胃。

主菜好快就上台,点左海鲜饭及猪腩肉。
拌碟嘅蔬菜烤到刚刚好,新鲜又香口。

一个人都可以KO到

2022-11-09