2022-04-23 528 浏览
📍 张保仔号 Aqua Luna (中环/尖沙咀 海上)(上船地点: 中环九号公众码头;尖沙咀一号公众码头 文化中心旁边)好叹指数:❤️❤️❤️❤️放宽防疫同社交距离措施后 感觉上成个香港都生气勃勃咗🥳天气都好似阳光普照 好灿烂咁☀️希望有日疫情真系会退去 香港会更好啦🌈系好天气嘅情况下 今次黎到张保仔号⛵️一尝海上下午茶🫖 系大概一个半个钟左右嘅时间内🕰能够一边睇维港一岸嘅海景🌊一边品尝其中西合璧嘅下午茶🍽真系天气好心情好😆心情好就自然做咩野都好啦🤩⚓️张保仔号⛵️海上下午茶⚓️中式🥢-黑松露虾饺-黑蒜烧卖-黑椒和牛酥-怀旧酥皮蛋挞西式🍴-意大利布袋芝士蛋糕-柠檬小挞-马卡龙-歌剧蛋糕-Tiramisu-英式松饼配柚子果酱饮品🍹-橙汁-苹果汁好食指数:❤️❤️小编认为黑椒和牛酥🥠真心好食😋松脆嘅酥皮加上浓郁嘅黑椒牛肉🥩一啖食落去 劲夹劲好食😍黑椒嘅微辣🌶更突显牛肉嘅浓味🤤正❤️‍🔥但其他食物就认真一般😂 所以整体上唔会吸引到想一食再食😳其他中式嘅都还可以 🙆🏻‍♀️唔算太差😌但西式甜品方面 真系有啲过甜😉小编本身中意食甜品 但甜得滞就有啲漏🙈不过本身都预左呢餐系食境同打卡嘅📸所以有一道好食嘅 其实已经好好👍🏿
📍 张保仔号 Aqua Luna (中环/尖沙咀 海上)

好叹指数:❤️❤️❤️❤️

饮品🍹
-橙汁
-苹果汁

好食指数:❤️❤️

不过本身都预左呢餐系食境同打卡嘅📸所以有一道好食嘅 其实已经好好👍🏿只系如果甜点方面再改量一下💁🏻‍♀️咁就一流了💕