2022-07-26 79 浏览
朋友一路想试呢间餐厅, 但weekend成日都要排队, 于是约左平日夜晚黎试下,未食前已经系openrice睇过餐牌, 好多人都赞牛,就念住试下点知去到发现原来刚刚转左menu 彻底个只😆日式变西式....Anyway 照试😄餐厅系开放式厨房, 感觉好开扬, 我几钟意餐厅系开放式厨房, 比食客见到厨房既运作, 对食物既制作过程比较放心❤我地两个人拣左个二人餐, 二人餐包括2款小食,2个主菜,1款甜品, 手机扫code落单,简单方便小食--叫左水牛城鸡翼+慢煮鸡胸肉凯萨沙律🍽水牛城鸡翼分量比想像中多😮, 有6只算几大size既鸡翼鸡翼炸得香口得黎仲几juicy…平时水牛城鸡翼系有pat厚身既酱搽系鸡翼上面既,但呢个几特别既系整成相对比较稀既酱汁比你点黎食……鸡翼本身腌既味道比较淡身,但加埋好香浓既水牛城sauce就刚刚好 🍽慢煮鸡胸肉凯萨沙律黎埋个沙律, 我地不约而同庆幸无拣到另一款黑松露薯条做小食,因为佢地小食既分量一d都唔少,非常有诚意😀 我地叫左两个饭, 如果再黎多碟大薯条既话, 真系会食唔晒个沙律系好fresh, 鸡肉都有4大块甘多平时凯萨沙律比较少见既粟米,苹果同蓝莓到主菜啦,

小食--叫左水牛城鸡翼+慢煮鸡胸肉凯萨沙律

🍽水牛城鸡翼

分量比想像中多😮, 有6只算几大size既鸡翼

🍽慢煮鸡胸肉凯萨沙律

个沙律系好fresh, 鸡肉都有4大块甘多

平时凯萨沙律比较少见既粟米,苹果同蓝莓

到主菜啦, 拣左黑松露干贝奶油炖饭同红咖喱牛肉炖饭

🍽黑松露干贝奶油炖饭

卖相吸引, 干贝有4大粒, 煎得刚刚好, 个饭有好香既奶油味,但又唔会太浓或者’漏’, 最特别既系有一粒粒好脆口既藜麦, 增加口感, 仲有干身既菇同流心蛋 👍🏻 非常推荐

🍽 红咖喱牛肉炖饭

平时一般都食开黄咖喱, 好少食红咖喱仲要系炖饭, 几特别, 偏甜,味道不错, 牛肉够’淋’,同样有脆藜麦增强口感

🍽莓莓燕麦奶摇 $58

个餐无包野饮,呢杯系另外加既
燕麦奶昔比较少见, 成功催眠自己燕麦奶健康d 无甘肥, 叫黎试下啦...😍点知...真系无叫错, 好好饮! 香浓士多啤梨味, 够smooth 又唔会太thick♥️ 如果再大杯d就好囖, 朋友都话要返屋企试下自己整! 下次试埋芒果

🍽是日甜品-心太软+雪糕

其实我觉得香浓流心朱古力蛋糕+雪糕,系好难唔好食.... 你会expect大部分都系差不多既味道, 但呢个心太软有d 惊喜既地方就系佢既雪糕, 用左Baileys 雪糕🍦🤭 好唔错

💁🏻‍♀️Menu既选择唔系特别多, 但可能就系甘, 厨房可以集中做好每道菜, 感受到每道菜式都有花d心思… 会再encore既餐厅🌹🌹