2023-12-10
一入到呢家店,老板微笑迎接,气氛舒服得滞,坐低叫咗份传统香港风味嘅炒面。阿叔炒面嘅声音好过瘾,啲面嘅香气直蹿鼻尖,令人期待。啱啱好,呢碟炒面平民价钱,但味道绝对唔平凡!炒面🍜出面金黄焦酥,入面爽滑弹牙,酱汁恰到好处咸香,啜一啜,吱吱响,越食越过瘾。啲芽菜㜁到爽口,系炒面之间带嚟清新感,仲有啲小小辣椒丝,微辣微辣,啱哂爱辣嘅我。叉烧呢,色泽红润,切得薄身啲;食落去外焦内嫩,带少少炭烧嘅香味,真心惹味。饮杯凉茶解嘈,真系好搭档。讲真呢,这餐饭,简简单单,味道却百吃不厌,下次再嚟,一定要试埋啲其他嘅平民美食!🥢🌶️🍵咁有滋味嘅炒面,配上老板嘅宾至如归嘅服务,食完之后满足感满满,呢个就系地道香港嘅小店风格,要保留味道,又带啲新意,真正嘅美食,唔单止止于味觉,仲有同店员或者老板嘅交流,这种感觉真系值得嚟过又过。