2018-03-03 907 浏览
终于食到粮友啦🙆🏻‍♀️衬有时间特意从油麻地行过黎买面包!面对我呢个面包怪,就算店舖几远 好食我都会去买架!粮友标榜日本直送食材,石窑烘焙技术,发酵更好更平均令到面包更软滑🤤店舖开放式格局,感觉行得几随意轻松!每个面包柜都好大个所以拣包食都拣得好爽😍.基本上我会拣软绵绵嘅汤种面包但亦都会对菠萝包样既外型有d偏好☺️今次都系买左2,3个👉🏻日式菠萝格 $8 •同港式菠萝包感觉有一分相似,菠萝皮脆卜卜但口感真系唔同既😌好想跟住d格格咬落去!👀包身味道微甜,面头有些糖粒但还是感到太空气喇😔!味道其实是不错呢👅越打越肚饿好想再去食其他款啊😭👉🏻软心芝士饺子🧀 $12•看到这个外型像就觉得咬落去一定软腍腍!佢胀卜卜的超级可爱💗以汤种制法目的就是令面包具湿度,质感更湿润软熟,面包非常松软啊!咬开便见满满的香滑软心芝士呢阵乳酪酱味好滑好香,大大个又重手😌用料十足👉🏻日式菠萝格 $11•这个我没有吃呢只知道粮友的蜜瓜包是采用植物牛油!比起用猪油的传统的菠萝包卡路里会低点喔🙊其实仲有好多款值得一试🤤

今次都系买左2,3个

👉🏻日式菠萝格 $8