2005-01-10 26 浏览
星期五同几个行家有局,四点几已坐低打牌,早开早收,十一点又已经连饭都食埋。其中有人提议去饮野,就拖男带女一行七人来了这里。以前都来过,感觉是今晚好多人,莫讲话露天,连出面可以摆台椅的都差不多摆满,好在我地等左一等就坐左入去吧台里,有ESPN睇番今朝Spur对Pacers,好过坐露天。满地花生壳是呢度特色之一,大家都习惯边食边抛,又好似高兴D。加上我地又坐正袋花生后面,一边饮一边剥花宜,食完就自己郁手refill,所以都食左唔少;呢度啤酒选择几多,有本地的,亦有几款新鲜推介,生啤半公升49蚊,happy hour就平十蚊,价钱合理。我要了只比利时啤叫Hoegaarden,用个阔口大杯装,味道好清新,如果食麻辣火窝饮佢就正。因有女士在座,要饮非酒精类饮品,这里也有几款无酒鸡尾,呷过隔离位女士的Tropical Colada一啖,几甜,都系饮啤酒适合我。食物方面,叫左一个水牛芝士辣鸡薄饼,一个汉堡同一碟炸薯皮。我只系吃过薄饼,焗得干身,也算不错。饮啤酒,食薄饼,都夹的。埋单七百几,打牌抽水够俾,亦唔算话好贵。够热闹又多人睇,啤酒食品选择又多,加上又可以乱抛花生壳,来饮番杯,都唔错的。题外话:
题外话:是晚吧台四周男女比例系七比三,女士质数还不低,几位男士都觉得比番人望的感觉也不错!