2024-01-30 1031 浏览
走进这家位于热闹市区嘅食肆,无预警俾佢哋烧肉丼饭嘅香气给迷倒🍲。点咗个招牌烧肉丼,望落简单,但呢个简单真系够晒劲!烧肉片半熟半糖心,外层微焦又带点甜味,口感弹牙得嚟唔会太笠,真系每啖都咀嚼得出温柔同用心💖。泡菜豚肉石锅饭都叫咗,石锅底部嘅年糕嚟个脆皮惊喜,啱啱好嘅咸香,同豚肉嘅肉香混合埋,每一啖都令人满足到嗌好味😋。泡菜嘅酸辣衬托出米饭嘅甜,两样一齐入口,真系正到弹起!荔枝西柚水果茶甜入心脾,每一啖饮得到水果嘅新鲜味道,埋单之前又唔忘将冻涷涷嘅水果块赏入口,满足感十足❤️。啲菜式虽然感觉上普普通通,但每一样都处理得好有层次。味觉上嚟个360度大转弯,感受到每道菜嘅用心同美味,真系街坊价钱,食得到星级嘅享受。下次再嚟,我要挑战𠮶个自助沙律吧,任食啲够新鲜嘅蔬菜,真系唔可以错过!