2017-12-20
呢排睇嚟大家都感受到寒气逼人 感觉冬天真系要嚟喇!天寒地冻就梗系一定要去打边炉啦 之但系打边炉来来去去都系任食啲肥牛啊丸呀咁 好似有啲闷... 所以今次就同朋友去左荃湾呢一间鲜一夜试吓啲新嘢喇 听闻佢地打个边炉仲有鲍鱼海参食架~~~晚餐时段嘅大鸿辉中心超级多人排队我哋起码等左15分钟先等到lift上去 ,好不容易终于到21楼我哋见到呢一个餐就觉得我哋揾啱地方喇望望门口佢哋做紧一个一夜皇御套餐食物有九大选择 感觉就系食紧一个好话九大簋咁 好丰富呀!一入到去成间餐厅已经人头涌涌 店员带我地去到一间小型房入面先行安顿 休息左几分钟之后店员开始过嚟问我地可以上菜未~ 第一道就系红烧花胶翅花胶配埋鱼翅 养颜又滋补 补身又暖胃梗系要一饮而尽啦~用过花胶翅,紧接相嘅菜式就系鲍汁扣海参再拼溏心靓鲍鱼鲍鱼炆得入晒味而且爽口弹牙海参呢就爽口烟韧 食完两代中式食品之后就变返和式style 五色刺身拼盘拼盘 有五大款刺身: 包括有三文鱼带子 赤虾 希灵鱼同埋北寄贝本身都冇抱太大惊喜觉得呢一啲梗嘅附送项目都系会可能揸吓流摊,,但系每一款刺身都系超厚切而且超鲜味最惊喜系𠮶两只赤虾鲜甜到不得了!第四样要上场嘅就系
第一道就系红烧花胶翅
花胶配埋鱼翅 养颜又滋补 补身又暖胃梗系要一饮而尽啦~
用过花胶翅,紧接相嘅菜式就系鲍汁扣海参再拼溏心靓鲍鱼
鲍鱼炆得入晒味而且爽口弹牙海参呢就爽口烟韧
食完两代中式食品之后就变返和式style 五色刺身拼盘
第四样要上场嘅就系呢一个即炒奇妙鸡煲 唔食辣嘅ok 佢地系可以帮你走辣既~个鸡煲分量唔多因为始终你下面落嚟仲有好多火锅配料要任食所以浅尝就够~鸡肉份量都多加埋姜葱爆得到香
哗其实食到呢度大口经已觉得有五成饱 (利申 女生) ~~但系仲未食到去重点 所以意志力好重要 要控制住自己仲有好多好西等紧你架
好喇依加终于入到火锅正题啦
首先要拣咗火锅汤底先,我哋拣咗养生椰子鸡煲做汤底跟住就会送一个海鲜拼盘同埋一份安格斯肥牛
食完呢两款之后就可以任食其他火锅配料喇~
椰子鸡煲汤底清清地又清新感觉不错~
哗传说中既海鲜拼盘 有海虾贵妃蚌大细蚬同埋生蚝 样样海鲜都有新鲜食到lamlam利~
死挂到食安格斯牛 唔记得影 一人有两片 牛肉雪花平均牛味亦浓
之后就进入剩下既任食环节啦我哋叫咗好多丸 鱼片款式都好多~朋友都好满意食到捧住个肚走~~~
任攞菜
任饮~~
仲有糖水, 你话系未真系食到饱死人????