2022-05-18 3537 浏览
突然听到东宝,就谂起鸡蛋焗鱼肠同埋荷叶饭,咁啱今日约一大班朋友聚会,谂都唔使谂就嚟东宝啦!一坐低,除咗鱼肠荷叶饭,仲有最钟意嘅金银蛋菜,友人简咗黑椒知足牛仔骨同埋菠萝咕噜肉。本身想叫佢哋嘅风沙鸡,点知班友仔宁愿要咕噜肉,激死我讲返嘢食,每样小菜都好有大排档feel,特别系牛仔骨,好林够味但如果再重啲黑椒就perfect啦!咕噜肉啱啱炸起用上鲜菠萝,略嫌唔够啖啖肉🤭荷叶饭就梗系好味,用料丰富,每一啖都有饭有𩠌!最后登场焗鱼肠,焗到表面好脆口,一啲腥味都冇,出色!加埋胡椒粉一流。虽然系大排档,服务一啲都唔系大排档质素,落单姨姨好nice,仲同我哋讲笑,问多两条问题都得!仲有甜品送😋不过啱啱醒起,最后无问到就直接拎单嚟埋单,感觉上有嘅赶我哋走🤔🥲