2023-05-02
今日公众假期,下昼三点谂住食个late lunch,都几多人等位,大概等左半个钟终于入到座,上菜速度几快,staff好快手👏餐厅有BB凳同埋餐具提供,bb friendly👍· 手撕猪仔骨汉堡·焦糖洋葱·太阳蛋 薯条好大份好足料,手撕猪肉酱汁够多,唔会觉得好干,酸酸甜甜几开胃。薯条炸得好香脆,点茄汁劲正👍而加大肚唔食得生蛋,今次叫左熟蛋,蛋煎得好香,都唔错,仲有沙律同酸瓜伴碟清新味蕾👍· 黑松露酱薯条薯条炸得够香脆,份量都唔少,黑松露酱既松露味都算浓郁,不过个人口味都系钟意薯条搭酸酸甜甜既茄汁一齐食😋· 油封鸭腿肉意大利饭鸭肉几正,肉质唔韧,估唔到有好香既鸭肉味。上面既薄脆食落有好浓郁既芝士味,芝士煮成呢种口感都几有趣。意大利饭好creamy浓厚,不过米饭略微有少少硬,如果淋多少少会更好,整体配鸭肉都几香几好味👍· 冻柠檬蜂蜜佢既蜜糖味好清新,柠檬同蜜糖好融和,叫左少甜,甜度岩岩好· 马达加斯加•云呢拿焦糖炖蛋配自家制玛德莲蛋糕焦糖炖蛋有一层脆卜卜既薄焦糖系面,下面既炖蛋好creamy好浓郁,有好香既蛋香味,又脆又滑又甜,口感好丰富,令人一啖接一啖😋玛德莲蛋糕系绿茶红豆味,食落
· 手撕猪仔骨汉堡·焦糖洋葱·太阳蛋 薯条
· 黑松露酱薯条
· 油封鸭腿肉意大利饭
· 冻柠檬蜂蜜
佢既蜜糖味好清新,柠檬同蜜糖好融和,叫左少甜,甜度岩岩好
· 马达加斯加•云呢拿焦糖炖蛋配自家制玛德莲蛋糕
玛德莲蛋糕系绿茶红豆味,食落几香绿茶味,中间有少量红豆馅,几的骰,唔会太腻👍
· Perfect Match (朱古力杏仁挞.香蕉.焦糖忌廉)
外层有一层忌廉,中层系焦糖忌廉夹杂着香蕉肉,而底层有一层朱古力杏仁挞,焦糖忌廉有非常香浓嘅焦糖味,外层既忌廉balance到焦糖嘅甜味,而底层嘅杏仁挞实净,唔会一吉就碎,朱古力杏仁挞同埋香蕉好夹,果然如其名perfect match。