2011-03-28
同朋友食完饭,想系Soho净净地饮杯野倾吓计,其实都几有难度。行到鸭巴甸街口,见到依间无乜人,系门口望紧menu犹豫之际,有位女士好nice问我们食咗饭未,我话食咗只想饮杯野,她二话不说地欢迎,咁friendly实要试吓啦。原来依间系Café & Wine Bar,仲有Dinner Set,个drink list有好多选择,因为我和朋友都唔想饮酒,见它们又有咖啡饮,但再望吓个coffee list里又有coffee cocktail几特别,所以又想试吓。朋友-Irish Coffee:有两层,上面泡下面咖啡,好重威士忌味,钟意饮酒的人一定喜欢。自己-Baileys Coffee:等咗差唔多15分钟,个杯上面有一层cream打得好靓,酒味不浓,咖啡味比酒重,好香滑,值得等。另外见到有熟客留位食dinner,卖相唔错,应该系以健康菜式为主。整体感觉好好,好舒服,下次一定会再来试其他食物和饮品。