2013-04-21
上次去完近又做左会员,今次同男朋友泥期下嘅盛八试下!同上次一样,我地费事谂所以拣左二人套餐!双色蟹子龙虾沙律冷豆腐-呢间集团其下餐厅嘅前菜往往令人喜出望外!除左龙虾味道浓郁鲜甜,个dressing芝麻香味只可以用顶瓜瓜泥形容!美中不足系龙虾肉可以再多小小就好嘞!金目鲷刺身沙律-我虽然喜欢食刺身一定要配wasabi 同酱油,但系呢个沙律有vinager唔会太肥而且d Veg 好新鲜好好味!软榖蟹纽约流行沙律卷-讲真呢个卷我冇留意menu点写,食果时我地以为系素卷泥😞我真系完全唔觉食到有蟹系入面味道太淡了!烧物:海鲜类2只香草牛油蚝 - 味道ok唔`声,,大只肥美不过壳好厚比较难烧d,时间要控制得好如何唔系只蚝会好dry、2只花竹虾-超大只,多肉而且肉质弹牙味道鲜甜👍👍,,4只花蛤-ok大只ga所有肉类marinated 得刚刚好唔太重味,我个人喜欢自己点餐厅提供嘅酱汁,可以带出肉本身嘅味道:4片牛舌-烟un弹牙而且一d so 味都冇4片和牛-唔太肥,口感唔错4片牛肋骨- D 肉好有牛肉味4片豚肉-爽口弹牙6片鸡腿肉- 鸡腿肉好滑,虽然用左chilli marinate 但系一d都唔辣有机
烧物:
4片和牛-唔太肥,口感唔错
4片牛肋骨- D 肉好有牛肉味
4片豚肉-爽口弹牙
有机野菌-成dull 放落去烧加埋牛油香味真系好好食
海之幸蟹子泡饭-用面鼓汤低泡去左榖青口仔、好多青口绝对交足料沦清地的确唔错,但系我就已经好饱,好在有男朋友包抵!
套餐仲有甜品而且仲系牛乳冻,虽然饱但我有多个胃净系食甜品而且唔太甜唔会好流,所以kill埋😋
题外话/补充资料:
二人套餐如果一男一女食就啱啱好,如2xgirl may b too much la
地方环境都好好而且有足够员工所以服务水准都ok同快
可以下次揾多d人去试下佢嘅四人餐或其他野
原价$648 VIP$498 我地仲有入会时送嘅$100 coupon所以人均收费大约$220就可以食到以上全部!