2008-12-11
昨晚一个朋友带我地(一行五人)去咗呢间泰屋度食,如果唔系有朋友带,真系唔识来!一入到去, 个环境好鬼似我之前去泰国布吉果啲餐厅, 外面有少少热带风情feel,个bar枱又有酒吧feel, 另一边仲可以自己去选烧烤嘢食,如果唔系寻日好冻,我真系以为自己在泰国食紧嘢!极力推介大家去度坐要 "室外"至于啲嘢食虽然不及去九龙城果啲咁五宗,但都算中上水平啦!我地食咗:柚子沙律(我其他朋友都超钟意食,但本人对'木瓜沙律' 情有独钟,所以觉得ok啦,不过唔知呢 度的木瓜沙律好唔好食呢,下次来试!)沙嗲 (一盘有晒猪牛鸡三种,我觉得普通啦,如果烧焦少少更好)咖哩虾 (啲汁超好味,用来配饭或薄饼一流,虾用番薯粉包住炸过,再吸埋咖哩汁就非常入 味,本人呢餐最爱!)冬阴公 (本人就觉得咸左点,可能夏天饮就啱啱好!)烧青鱼 (条鱼都几新鲜,啲肉几结实唔会'梅'又烧得刚刚好)牛尾 (炆得好谂好嫩好入味,个汁都几好,不过似西餐唔似泰菜)烧板蚝 (有点蛋同番薯粉捞埋一煎,加埋个汁,真系好似台湾的蚵仔
极力推介大家去度坐要 "室外"
至于啲嘢食虽然不及去九龙城果啲咁五宗,但都算中上水平啦!
我地食咗:
度的木瓜沙律好唔好食呢,下次来试!)
味,本人呢餐最爱!)
冬阴公 (本人就觉得咸左点,可能夏天饮就啱啱好!)
烧青鱼 (条鱼都几新鲜,啲肉几结实唔会'梅'又烧得刚刚好)
烧板蚝 (有点蛋同番薯粉捞埋一煎,加埋个汁,真系好似台湾的蚵仔煎)
薄饼 (由于食咗以上咁多嘢,所以只可以食到一块仔,如果唔系,以佢烧得咁好味,一定可
以食多几块,就咁食都正,配埋咖哩或牛尾汁就更无得顶!)
甜品放什锦椰汁榚同椰汁西米糖水(好味,但下次记得要留肚食)
我地五个人都饱到捧住个肚走,埋单$970.00