2024-03-17
〔二撇鸡〕呢个名系朋友口中听左无数次,嚟观塘就一定要食!终于!揾日收工特登入去观塘食✨【生滚花胶云吞鸡】$88首先!头啖汤已经有惊艳到,有好多虫草花,汤底好清甜!三大只云吞:每只云吞都好似拳头咁大,入边仲有三只虾!超级足料!三块花胶:食落入口滑溜溜,口感弹牙!有好多鸡件,不过我觉得就无葱油二撇鸡嘅鸡咁滑~另外想讲✨一定一定要嗌米线!煮得好爽口,弹牙超好食~【吊你瘾小锅】$66钟意食浓味嘅朋友就一定要食小窝米线!个酸辣汤底真系整得好好,劲好饮!亦都劲足料,有鸡肉、云吞、鱼腐、鱼角、蟹柳、冬菇、酸菜!米线都超级弹牙!【葱油二撇鸡】(例牌)$45呢个葱油鸡我比💯 葱同豉油都劲香,啲鸡好滑好嫩!【失传已久的猪扒】$28猪扒就觉得有少少失望,虽然炸完出嚟肉汁都好够,不过食落去就感觉上有啲干身,无咩味道!【麻辣云耳】$22朋友话好食过米线舖嘅云耳~我就觉得正正常常,不过云耳就好爽口!
【生滚花胶云吞鸡】$88
另外想讲✨一定一定要嗌米线!煮得好爽口,弹牙超好食~
【吊你瘾小锅】$66
【葱油二撇鸡】(例牌)$45
呢个葱油鸡我比💯 葱同豉油都劲香,啲鸡好滑好嫩!
【失传已久的猪扒】$28
【麻辣云耳】$22