2010-09-16 13 浏览
去从来没去过的柴湾青年广场,就为佐呢间餐厅。餐厅位置有d奇怪,同栋楼都好唔match,扶梯转几转,门口个牌可以讲系简陋。入面的环境同座位唔算好舒适。之前同行的人打过电话去问时间,不过就大意唔记得订位,结果去到。。。系要等,不过当时里面系有几张吉台。。。等佐半个钟头,没见所谓预约的人来,我地终于入得(系厨房做唔切所以要等?有d奇怪)。唔想等,一定记得做reservation啦。是日餐汤系南瓜汤,好鲜好好味,亦唔会好似食南瓜渣或者南瓜糊的感觉,同行的人一直妄想encore。点佐肉眼扒+黑松露+意大利云吞;鱼+龙虾汁+意大利云吞。两个云吞的sauce都超正,黑松露汁更出色,连我平时唔会食的意大利云吞都食埋,牛肉也很嫩,同黑松露汁出奇的match(虽然黑松露汁系for云吞的),不过鱼都系油佐小小。因为主菜好出色,所以跟住来的甜品creme brulee只系一般。因为太饱,所以没机会试其他甜品,一定会再番来试意粉+甜品,好期待黑松露意粉。。。同埋下次会要同行的人带部好相机。。。走的时候,同行的人仍然挂住碗南瓜汤。。。
走的时候,同行的人仍然挂住碗南瓜汤。。。
2010-09-07
  • 肉眼扒+黑松露+意大利云吞,南瓜汤