2012-01-14 18 浏览
星期日是爸爸生日 我地一行13人 来到一间经朋友介绍既地方『宫崎』一黎到门口已经见到人山人海 心谂好彩我地早左一星期订位加落埋订金 吾系都吾知要等几耐我地系订左19:30 但都迟左10分钟入去 后来先知上一台客人因迟左还台 害我地要白白等多10分钟好了入正题 我地先被安排到贵宾秀 一入到去已经有汽水 大大只虎虾 亲友们见到都非常开心仲有个什锦拼盘系台面 侍应该都好详细咁解释点解会有尼D野先 当然我地都系为左『虎虾』而黎 哈哈咁我地都好听女侍应讲 边烧住D拼盘边take order 黎争最D时间先讲下牛肉类既野 横隔肌 叫左好多次都系冇黎 查问之下先知冇 点解吾一早讲尼 黑椒牛舌 好食 够弹牙 沙朗心 口感出奇地非常好 (吾记得问佢地系牛边个部位 到最后都吾知) 一口牛 弹牙 一口一粒 『正』 牛小排 有一阵阵香草味 但卖相有点儿那个本人系牛肉主义者 无牛不欢 尼几样野都系本

一黎到门口已经见到人山人海
心谂好彩我地早左一星期订位加落埋订金 吾系都吾知要等几耐

害我地要白白等多10分钟

好了入正题

黑椒牛舌 好食 够弹牙

沙朗心 口感出奇地非常好
(吾记得问佢地系牛边个部位 到最后都吾知)
一口牛 弹牙 一口一粒 『正』

牛小排 有一阵阵香草味
但卖相有点儿那个

本人系牛肉主义者 无牛不欢 尼几样野都系本人既心选 超好食 用佢地既自家制烧肉汁好配搭 完全可以用好好好食黎形容

猪肉鸡肉类既野 除左鸡腿肉外 其他都冇咩特别 但猪肋肉太咸了(完全吾需要酱油都咸到想死)

羊肉有一阵阵羊so味 但胜在够肥美

海鲜直得一提 海虾及牛油青口

刺身 三文鱼 甜虾 对刺身爱好者一定系最喜爱 哈哈 可以任食ma

总括黎讲 尼间野以牛肉为主 价钱合理 有时间我一定会再黎
2012-01-08